Αναζητώντας μετάφραση για το relish γρήγορα διαπίστωσα πως δεν μπορεί να αποδοθεί ακριβώς στα ελληνικά με μια λέξη αλλά μόνο περιφραστικά ως ένα προϊόν από ψιλοκομμένα λαχανικά , φρούτα ή βότανα , μαγειρεμένα ή/και πικλαρισμένα , που χρησιμοποιείται ως καρύκευμα ή νοστιμιά προς ενίσχυση του γευστικού αποτελέσματος.Για περισσότερες πληροφορίες :https://en.wikipedia.org/wiki/Relish.Πάντως σήμερα θα φτιάξουμε ένα relish για να συνοδεύσει μπακαλιάρο που ήταν το ψάρι επιλογής αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λευκόσαρκο ψάρι .
YΛΙΚΑ:
![]() |
Relish από πιπεριές Φλωρίνης από Cook_la Decadent |
YΛΙΚΑ:
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες στο γκαζάκι ή από βάζο.
- 1/4 κούπας αμύγδαλα που θα περάσετε από το τηγάνι
- 1 κσ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
- 1 κσ βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κγ ξύδι από άσπρο κρασί
- Αλάτι , πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε κομμάτια τις πιπεριές , ψιλοκόβουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας. Αφήνουμε για λίγο να ενωθούν οι γεύσεις.
Βάζουμε μια κουταλιά πάνω από κάθε φιλέτο ψαριού*.
*Περνάμε τα φιλέτα μπακαλιάρου από αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ρίξει μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά , μέχρι η θερμοκρασία του ψαριού να φθάσει τους 60°C.
Καλή όρεξη!
Βάζουμε μια κουταλιά πάνω από κάθε φιλέτο ψαριού*.
*Περνάμε τα φιλέτα μπακαλιάρου από αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ρίξει μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά , μέχρι η θερμοκρασία του ψαριού να φθάσει τους 60°C.
Καλή όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου